DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
HomeStedenreizenPortugal ⮞ Porto

STEDENREIS PORTO


menu stedenreis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Booking.com

Porto: stedenreis

Porto, een stad met een historisch centrum, prachtig gelegen is aan de monding van de Douro rivier. Het is een oude en authentieke stad, erkend als Werelderfgoed. Porto is de hoofdstad van het noorden en de 2e stad van het land. Hier komt werelds bekendse wijn vandaan: de Portwijn. Naast het waardevolle erfgoed, is het de moeite waard om Porto's sterke stadspersoonlijkheid en het unieke karakter van de bewoners te leren kennen. De ondernemende en handelslustige inwoners staan van oudsher bekend om hun verzet tegen regels en invasies, waardoor Porto ook bekend staat als de onoverwinnelijke stad, "cidade invicta".

Porto heeft enkele buitengewone panoramische vergezichten en een zeldzame mengelmoes van architectonische stijlen, waarbij u het gevoel krijgt een reis door de tijd te maken. Als u een bezoek brengt aan de Romaanse kathedraal van de stad, sta dan eens even stil en adem de middeleeuwen in, terwijl u de grote hoeveelheid huizen bewondert die u tot aan de oevers van de rivier de Douro tegenkomt. Een stukje verderop kunt u door de renaissancewijken wandelen en barokke monumenten zien, zoals de Torre dos Clérigos, die u vanwege zijn onvergetelijke silhouet het beste vroeg in de avond kunt bekijken. Maak een tramrit langs de rivier of een boottocht langs de 6 bruggen over de Douro. U geniet zo van verschillende uitzichten op deze prachtige stad.

De "baixa" of de benedenstad van Porto biedt een bruisend stadsleven, levendigheid, een druk zakencentrum en de sfeer van een noordelijke handelsstad, gemengd met een spiritueel en intens element van barok. En u moet uw bezoek beslist afsluiten met een bezoek aan de 21ste eeuw in het museum voor hedendaagse kunst, Museu de Arte Contemporânea, gesitueerd in een modern gebouw in het Parque de Serralves of een concert in het Casa da Música. De stad biedt nog vele andere attracties en een boeiend en gevarieerd cultureel programma.

Eén ding is zeker, een bezoek aan Porto mag zeker niet ontbreken tijdens uw reis in het noorden van Portugal. Heeft u een fly-drive geboekt? Verleng dan uw rondreis met een aantal nachten in deze schitterende stad!

Bekijk ook onze stedenreizen naar Lissabon.


Reisorganisaties met voordelige stedenreizen Porto:

 

Maak een tramrit in Porto ⮞ Stedenreis Porto ⮞ Vakantie Noord Portugal
Tram ⮞ Porto ⮞ Noord Portugal
footer portugal