DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
HomeStedenreizenPortugal ⮞ Lissabon

STEDENREIS LISSABON


menu stedenreis
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Booking.com

Maak een stedenreis Lissabon

De hoofdstad van Portugal en hét kloppend hart van Portugal is Lissabon! Lissabon is gelegen op de rechter oever van de river de Taag (Tejo). De stad ligt op 7 betoverend mooie heuvels en heeft een ongekende geografische ligging, waaraan het de kosmopolitische uitstraling dankt. De prachtige lichtval, die vele schrijvers, fotografen en filmmakers inspireerde, de huizenzee die de heuvels "beklimt", waar de okerkleur van de daken overheerst, de polychromie van de tegels op de gevels en de steile straatjes in de oude wijken, geven Lissabon het bijzondere charisma van een overgangsstad tussen Noord Europa en het mediterrane zuiden.

Op verschillende manieren kunt u de stad Lissabon ontdekken. Eén van de manieren is natuurlijk te voet. Door de prachtige oude wijken, zoals Alfama en Bairro Alto, kun je heerlijk slenteren door smalle, kronkelige en schilderachtige straatjes. Een leuk alternatief om door Lissabon te reizen is de tram. Nog steeds rijden de traditionele oude trams door het centrum en de historische wijken van de stad. Tram 28 doorkruist het centrum van de stad. Een ervaring op zich en de ideale manier om te genieten van alles wat Lissabon te bieden heeft. Vaar ook eens met de boot over de Taag of neem de metro, een heus ondergronds museum voor hedendaagse kunst. Het zijn allemaal ideale manieren om de culturele diversiteit van de stad de bekijken en te ontdekken.

Vanaf het kasteel, Castelo São Jorge, is er een spectaculair uitzicht over de hele stad en de rivier de Taag. Dit kasteel uit de 12e eeuw is op het hoogste punt van de 7 heuvels gebouwd en torent dan ook overal bovenuit.

Even buiten het centrum ligt de historische wijk Bélem met vele monumenten, parken en tuinen, die behoren tot het Werelderfgoed van UNESCO. Als je hier bent moet je zeker eens een bezoek brengen aan de prachtige Torre de Bélem, het San Jerónimos klooster en het monument der Ontdekkingen.

Aan de andere kant van het centrum ligt Parque das Nações, dit is het oude World Expo terrein. Hier kunt u naar hartelust winkelen in het grote winkelcentrum, een bezoek brengen aan het aquarium, lekker rondslenteren door het park of neerploffen op één van de vele terrasjes. Het park is gelegen aan het breedste stuk van de Taag, waar u een goed uitzicht heeft op de indrukwekkende Vasco da Gama brug.

De aardbeving van 1755 leidde tot de wederopbouw van de stad, die zorgde voor een regelmatige en symmetrische plattegrond van deze schitterende stad, die gericht is naar de Taag. De benedenstad (Baixa) van Lissabon is een gebied met traditionele winkels. De verleidelijke wijk Chiado roept beelden op van de bourgeoisie charme van Lissabon uit de burgerlijke 19e eeuw.

Lissabon is ook de stad van de Fado muziek. ´s Avonds klinken in de traditionele wijken van Lissabon stemmen van de fado en de jongeren komen bij elkaar in de gezellig drukke bars in de "Docas", of in de wijk Bairro Alto, naast de Chiado.

Doordat Lissabon vlakbij de Atlantische Oceaan ligt is het strand nooit ver weg. Binnen een half uur ben je al in de gezellige badplaatsen Estoril en Cascais. Lissabon heeft eigenlijk alles en het is een perfecte bestemming om cultuur en strand met elkaar te combineren. Een bezoek aan deze sfeervolle stad is hierdoor een echte must en een verblijf in Lissabon hoort in uw fly-drive of rondreis!

Bekijk ook onze stedenreizen naar Porto.

Reisorganisaties met voordelige stedenreizen Lissabon:Alfama wijk in Lissabon ⮞ Stedenreis Lissabon ⮞ Vakantie Portugal
 
Het San Jerónimos klooster in Lissabon ⮞ Stedenreis Lissabon ⮞ Vakantie Portugal
Alfama ⮞ Lissabon ⮞ Portugal   Jerónimos klooster ⮞ Lissabon ⮞ Portugal
footer portugal