DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
HomeActieve vakantieFietsvakantieFietsvakantie Frankrijk ⮞ Fietsreizen Frankrijk

FIETSREIZEN IN FRANKRIJK


menu fietsvakantie FR
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

Provençe - Lubéron

Fietsvakantie Frankrijk: Provençe - Lubéron

Fietsvakantie Frankrijk langs chambre d'hotes en Provençaalse landhuizen. Lubéron: klassiek mediterraan land. Geurend naar tijm, knoflook en rozemarijn. Knoestige olijfbomen, oude wijnstokken en verweerde muurtjes. Tapenade en ‘chèvre’. Schitterende vestingdorpen in aardse kleuren, met fonteinen, platanen en cicaden. Ontspannen rondpeddelen en heerlijk eten. Als 'God in Frankrijk' verblijven in prachtige Provençaalse landhuizen.

Reisduur: 7 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◆ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
E-bike mogelijk
Maatreis mogelijk
Fietsvakantie op de wadden van Frankrijk

(Gezins)Fietsvakantie Frankrijk: Eilandhoppen ‘au bord de la mer’

Fietsreis geschikt voor het hele gezin! De reis gaat langs chambres d'hôtes en kleine hotels Verken de grens tussen land en zee in de Vendée. Een wadden-achtige omgeving, maar toch anders en met beter weer. Fiets langs zoutpannen, kreekjes en kwelders en onderweg pootjebaden of beestjes zoeken. Duik in een andere wereld op het eiland Noirmoutier met lange stranden, schorren, en kleine vissershavens. Hop verder naar het Ile d'Yeu met haar witte huisjes. Hier peddel je langs menhirs, hunebedden en kleine zandstrandjes tussen de rotskliffen. De fietsen staan voor je klaar!

Reisduur: 7 dagen / Zwaarte: ◆ ◇ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
Maatreis mogelijk
Fietsen & wijn proeven

Fietsvakantie Frankrijk: Médoc

Zeer leuke fietsvakantie voor de wijnliefhebber met fietsroutes langs wijnkastelen en naar o.a. Bordeaux! De Médoc staat internationaal bekend om zijn uitstekende wijnen en is daarmee een eldorado voor de echte wijnliefhebber. Wat weinig mensen echter weten is dat deze streek ook een prachtige fietsbestemming is. Sterker nog, het was zelfs één van de eerste Franse regio’s waar een heus fietsroutenetwerk werd gebouwd, met mooie, brede fietspaden. Overdag fietsen door charmante wijndorpjes en langs indrukwekkende wijnkastelen en ’s avonds nagenieten met een goed glas wijn in de hand. Wie wil dat nou niet?

Reisduur: 8 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van TUI
Individuele fietsreis
Fietsreis Val de Loire

Fietsvakantie Frankrijk: Val de Loire

Ontspannen fietsen op Loire à Vélo routes. Fiets langs chateau's en uitgestrekte zonnebloemvelden. Bezoek prehistorische grotwoningen op het plateau rond Doué-la-Fontaine. Peddel ontspannen (eventueel op een E-bike) langs de brede Loire, met haar vele zandbanken, naar de indrukwekkende kastelen van Ussé en Langeais. Rij door eikenbossen en wijngaarden naar de gezellige stad Saumur. Pauzeer in bloemrijke dorpjes op een terrasje en overnacht in bijzondere accommodaties.

Reisduur: 7 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
E-bike mogelijk
Maatreis mogelijk
Mountainbiketocht Hautes Alpes

Mountainbike tocht Frankrijk: Hautes Alpes

Maak een majestueuze mountainbike tocht door de Franse Hautes Alpes, laveer tussen de imponerende toppen van de Ecrins en de Queyras. Beklim bekende cols uit de Tour de France, zoals de Col du Galibier (2645m) en de Col d'Izoard (2360m). Fiets voornamelijk over onverharde wegen en paden door de natuur en laat de soms drukke asfaltwegen zoveel mogelijk links liggen. Kom op plekken waar je anders nooit zou zijn gekomen en geniet na de inspannende tochten van een heerlijke voedzame maaltijd.

Reisduur: 8 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◆ ◆ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
E-bike mogelijk
Maatreis mogelijk
Fietsreis De Loire

Fietsvakantie Frankrijk: Loire en Cher

De kastelen van de Loire en de Sologne zijn wereldwijd bekend, niet alleen omdat ze tot de mooiste architectuur van Frankrijk behoren, maar ook omdat ze een belangrijke rol gespeeld hebben in de geschiedenis. Het is een boeiend verhaal van intriges, samenzweringen met dramatische afloop en liefdesavonturen. Precies die combinatie van kunstschoon en historie maakt de kastelen van de Loire zo aantrekkelijk. Voeg daarbij de schitterende omgeving, de uitgestrekte landgoederen, de kasteeltuinen, de vallei met wijngaarden en niet te vergeten de machtige rivier die door dit koninklijke land stroomt. Houd je er wel rekening mee dat men in Frankrijk over het algemeen geen fietspaden kent; je fietst over het algemeen over rustige wegen. Iets voor jou? Voel je eens een weekje kasteelheer aan de Loire en maak kennis met al het moois dat de Loire en haar omgeving je te bieden hebben! Het wordt genieten met deze fietsreis!

Reisduur: 8 dagen / Zwaarte: ◆ ◇ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van TUI
Individuele fietsreis
Fietsvakantie langs hotels - Elzas

Fietsvakantie Frankrijk: Elzas

Fietsvakantie langs hotels. Volg de romantische 'Route des Vins' tussen de mooie steden Straatsburg en Colmar. Fiets, eventueel op een E-bike, dwars door het heuvelachtige Elzasser wijnland over autovrije of autoluwe routes. Proef de heerlijke, lokale Gewürztraminer en Pinot Gris. Geniet van de prachtige panorama's over Rijnvallei en het Zwarte Woud. Stop onderweg in een gezellige dorpje vol vakwerkhuizen, leuke winkeltjes en terrassen.

Reisduur: 6 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
E-bike mogelijk
Maatreis mogelijk
Fietsreis vanuit landhuishotel

Fietsvakantie Frankrijk: Fietsreis vanuit landhuishotel

Voor fietstochten door het ‘land van het licht’, ooit de onuitputtelijke inspiratiebron voor Van Gogh, is het oer-Provençaalse Maussane-les-Alpilles een uitstekende standplaats. Wereldberoemde plekken als Tarascon, Les Baux, Saint Rémy en Arles liggen op fietsafstand, zeker met een E-bike. Hier wacht je een gastvrije ontvangst in een sfeervol en comfortabel landhuishotel, met uitzicht op de kartelige Alpilles.

Reisduur: 8 dagen / Zwaarte: ◆ ◆ ◇ ◇ ◇
Fietsreizen in Frankrijk van SNP
Individuele fietsreis
E-bike mogelijk
Maatreis mogelijk

Fietsvakantie in Frankrijk

Uw fietsvakantie door Frankrijk wordt vast en zeker een heerlijke ervaring! Fiets door prachtige landschappen, langs historische steden en pittoreske dorpjes. Geniet van de omgeving, de vriendelijke bevolking en neem tijdens uw fietsreis in Frankrijk ook even pauze op een gezellig terrasje. Frankrijk kent vele gebieden welke zeer geschikt zijn om met de fiets te verkennen: de Ardèche, Bourgogne, de Provence, de Champagne, de Loire, de Dordogne en de Franse Alpen. Bent u meer een mountainbiker? Dan kunt u terecht in de Hautes Alpes. Frankrijk op de fiets ontdekken is zeker de moeite waard!
footer algemeen