DTW Tours: uw onafhankelijke reisadviseur. Kies uw reis en boek direct bij de reisorganisatie van uw keuze.
Logo DTW Tours
De leukste pousada-rondreizen!
HomeFly drivePortugalPousada rondreis
menu fly drive PT
 
 
 
 
 
 
 
Zoek op reisduur:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Zoek op regio:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

menu vlucht en auto PT
Vlucht en autohuur
 
 
 
 

menu landinformatie sub PT
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pousada rondreis Portugal

Langs de pousadas van Portugal

Tijdens uw rondreis langs de prachtige pousadas in Portugal verblijft u in prachtige, sfeervolle luxe pousada hotels.

Wat zijn Pousadas?

Pousadas Portugal zijn luxueuse (staats)hotels welke vaak gevestigd zijn in een historisch gebouw, zoals een oud klooster, kasteel, fort of landhuis. De gebouwen zijn gerestaureerd en omgebouwd tot een comfortabel hotel. De pousadas hebben meestal een prachtige ligging en zijn ingedeeld in 4 categoriën: historisch, historisch design, charme en natuur.

In de middeleeuwen boden pousadas, kleine herbergen, reizigers onderdak en voedsel. Ze lagen meestal op strategische plaatsen langs pelgrims -en handelsroutes. Het idee van de eigentijdse, Portugese staatshotels is daarop geïnspireerd; vakantiegangers wordt de mogelijkheid geboden te eten en te logeren in stijl en comfort volgens de tradities van de verschillende regio's. Zo heeft elk restaurant in de pousadas naast klassieke Portugese gerechten, ook een aantal typische specialiteiten uit de streek op de kaart staan. Slapen in een bed dat ooit toebehoorde aan een Portugese koningin, logeren in een weelderig gerenoveerd klooster of eten van huisgebakken brood en kaas van een schaapsherder uit de buurt? Dat is logeren in een pousada bij uitstek. Wilt u in verschillende pousadas overnachten? Boek dan een fly drive pousada rondreis in Portugal. Soorgelijke reizen in Spanje: Paradores rondreizen.
rondreis op maat PT

Fly en drive Portugal rondreis op maat

Wilt u liever een aangepaste autorondreis of fly-drive op maat door Portugal? Hiervoor kunt u terecht bij Flex Travel, VakantieXperts (Azoren reizen en Madeira reizen) en Portugal online. Zij zijn gespecialiseerd in rondreizen op maat. Vraag gerust een offerte aan! U kunt er ook voor kiezen om alleen een vliegticket en een autohuur te boeken. Daarbij kunt u zelf nog losse overnachtingen bijboeken op de locaties waar u dit wilt.
social media
 

Geselecteerde pousada rondreizen in Portugal:

Palmela - Pousadarondreis Midden en Zuid Portugal

8-Daagse Pousada rondreis Midden & Zuid Portugal

Palmela - Arraiolos - Beja - Estoi

Prachtige pousada fly&drive waarbij u overnacht in de bekende pousadas de Portugal. Vanaf Palmela kunt u o.a. Lissabon, Sesimbra en Troia bezoeken. Al rijdend richting de Alentejo zult u zich verbazen over de rust en de ruimte, het glooiende landschap en de middeleeuwse vestingstadjes. Op weg naar uw pousada in Vila Viçosa kunt u een bezoek brengen aan Estremoz. De reis gaat hierna naar het westen, waarbij u onderweg het unieke museumstadje Évora zeker niet mag overslaan. Vanuit Évora kunt u via het oude stadje Viana do Alentejo of langs het uitgestrekte stuwmeer van Alqueva naar Beja rijden. Na uw overnachting in de Pousada in Beja rijdt u naar de Algarve in Zuid Portugal. U verblijft in Pálacio de Estoi, een 18e eeuwse paleis in Rococo stijl, dat opvallend veel weg heeft van een paleis uit een sprookjesboek.
Fly & drives in Portugal van Girassol Vakanties
Midden Portugal
Alentejo
Algarvel
Maatreis mogelijk!
Combinatie reis Pousadas en Paradores - Portugal en Spanje

15-daagse Pousada/Paradores rondreis Spanje & Portugal

Guimarães - Amares - Valenca - Pontevedra - Santiago de Compostela - Vilalba - Ourense - Bragança - Alijó - Porto

Deze rondreis combineert u Spanje én Portugal. Natuurparken, woeste kusten, zee en strand en steden als Porto en Santiago de Compostela. De Portugese Minho en het Spaanse Galicië, zijn door de taal en cultuur sterk met elkaar verbonden. Overnachting in prachtige pousadas en paradores.
Fly & drives in Portugal van Flex Travel
Noord Portugal
Noord Spanje
Maatreis mogelijk!
Pousada fly drive Portugal

8-Daagse Pousada Fly drive Portugal - In de voetsporen van de Romeinen

Viseu - Condeixa-a-Nova - Ourém - Queluz - Évora - Sagres

Uw eerste stop tijdens deze prachtige pousada fly drive Portugal is in Viseu, ooit de woonplaats van de beroemde 16e eeuwse Portugese schilder Grão Vasco. U verblijft in een prachtig gerestaureerd voormalig hospitaal. Vervolgens rijdt u via Coimbra naar Condeixa-a-Nova, vlakbij de Romeinse ruïnestad Conimbriga. Overrnachting in het historische stadje Ourém. De volgende stop is Pousada Palacio de Queluz, gelegen tegenover het Nationale Paleis, nabij Lissabon. Dan volgt Évora, een ommuurd wit museumstadje, dat al in 1986 door UNESCO op de werelderfgoedlijst werd geplaatst. Uw Pousada hier ligt aan een pleintje in het historische centrum en tegenover de Romeinse tempel van Diana. Uw rondreis eindigt in Pousada do Infante in Sagres, vlakbij het strand gelegen.
Fly & drives in Portugal van Girassol Vakanties
Centraal Portugal
Midden Portugal
Alentejo
Algarve
Maatreis mogelijk!
Rondreis Alentejo met verblijf in pousadas

8- of 10- daagse Pousada rondreis Alentejo

Arraiolos - Marvão - Estremoz - Évora - Beja - Alcácer do Sal - Setúbal

Met deze pousada rondreis ontdekt u de veelzijdigheid van de Alentejo. Eindeloze vlakten, groen landschap en een wilde kust. U vindt op het schitterende landschap van de Alentejo vele kurkbomen en olijfbomen die typerend zijn voor deze regio. De 8-daagse rondreis eindigt in Alcácer do Sal en bij de 10-daagse rondreis is Setúbal de eindbestemming.
Fly & drives in Portugal van Flex Travel
Alentejo
Midden Portugal
Maatreis mogelijk!
Pousada rondreis door de Alentejo en Algarve

8-daagse Pousada rondreis Alentejo & Algarve

Arraiolos - Beja of Alvito - Sagres of Santa Clara

Pousada reis door de zonovergoten zuidelijke provincies van Portugal: Alentejo en Algarve. Behalve het comfort is het vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. U bezoekt tijdens deze autovakantie de vestingstadjes en rijke cultuurschatten van de Alentejo, reist door het wijdse, agrarische binnenland, kunt prachtige wandelingen maken langs de afwisselende en ongerepte westkust van het 'parque natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vincentina'.
Fly & drives in Portugal van SNP
Algarve
Alentejo
Maatreis mogelijk!
Pousadarondreis Midden Portugal

8-Daagse Pousada Fly drive Noord Portugal

Guimarães - Viana do Castelo - Amares - Viseu

Pousada rondreis Portugal: Start in Guimarães ("Wieg der Natie"), wandel door de smalle straatjes en langs oude huizen. De volgende overnachtingen zijn in Pousada Monte de Santa Luzia, hoog gelegen op een heuvelrug met een prachtig uitzicht op de oceaan en Viana do Castelo. Vervolgens gaat de route naar Amares. Rij via Ponte de Lima, een van de mooiste plaatsen van de Minho provincie. Uw Pousada in Amares ligt vlakbij het Nationale Park Peneda-Gerês. Bezoek Caldas do Gerês, een in de 19e eeuw tot bloei gekomen kuuroord met in de hoofdstraat een rij prachtige Victoriaanse huizen, die herinneren aan de oude glorie. Tijdens de laatste twee dagen in Viseu logeert u in een prachtige Pousada, gevestigd in het voormalige 18e eeuwse São Teotónio ziekenhuis. Geniet er van het uitzicht, wandel door de 15e eeuwse toegangspoort naar het historische centrum van Viseu met de imposante kathedraal en het beroemde Museum Grão Vasco.
Fly & drives in Portugal van Girassol Vakanties
Noord Portugal
Centraal Portugal
Maatreis mogelijk!
Pousada rondreis Portugal - Fly&drive

8-daagse Pousada rondreis

Lissabon - Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira - Manteigas - Estremoz - Palmela - Lissabon

Deze pousada rondreis Portugal gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. Onderweg kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft. Deze fly drive is zeker een aanrader!
Fly & drives in Portugal van Flex Travel
Midden Portugal
Centraal Portugal
Alentejo
Maatreis mogelijk!
Het Paleis van Queluz - Pousada rondreis Midden Portugal

8-Daagse Pousada Fly-drive Midden Portugal

Queluz - Condeixa a Nova - Crato - Vila Viçosa - Palmela

Deze rondreis begint met een verblijf in Queluz; perfect om een bezoek te brengen aan de bekende badplaatsen Cascais en Estoril of aan de hoofdstad Lissabon. Ook leuk is het om rond te kijken in het romantische stadje Sintra met schitterende paleizen en parken. De tweede bestemming is het stadje Condeixa-a-Nova vlakbij het oude centrum van de universiteitsstad Coimbra. De magnifieke Romeinse ruïnes van Conimbriga liggen op slechts 2 km. Op dag vier gaat de reis naar Crato, waarbij wij u adviseren onderweg een stop te maken in Tomar. Verder zuidelijk steekt u de rivier de Taag over en arriveert in de provincie Alentejo. U overnacht hier in de 14e eeuwse kloosterburcht vlakbij het historische dorpje Crato. Hierna volgt Vila Viçosa, waar uw pousada naast het Paleis van de Hertogen van Bragança is gelegen. Maak onderweg een stop in Estremoz en maak een klim naar het ommuurde bovenstadje. Vervolgens rijdt u naar het westen, waarbij u onderweg het witte museumstadje Évora zeker niet mag overslaan. Einde van de reis in Palmela met overnachting in een middeleeuwse kloosterburcht.
Fly & drives in Portugal van Girassol Vakanties
Midden Portugal
Centraal Portugal
Alentejo
Maatreis mogelijk!
Pousada rondreis Portugal - Fly&drive

15-daagse Pousada rondreis

Lissabon - Ourém/Fátima - Murtosa/Torreira - Guimarães - Manteigas - Marvão - Estremoz - Palmela - Lissabon

Deze pousada rondreis met huurauto Portugal gaat langs de mooiste en luxe hotels van Portugal. Tijdens uw autorondreis kunt u genieten van de vele uitzichten en bezienswaardigheden die Portugal te bieden heeft.
Fly & drives in Portugal van Flex Travel
Midden Portugal
Centraal Portugal
Noord Portugal
Alentejo
Maatreis mogelijk!
Pousada rondreis Noord Portugal - Fly and drive

8-daagse Pousada rondreis Minho

Viana do Castelo - Amares - Guimarães

Pousada rondreis door het groene Noord Portugal, de Minho. U bent te gast in karakteristieke pousadas, waar u overnacht in stijlvolle comfortabele kamers. U reist langs de stranden van de Atlantische kust, de citadellen van de Minho-vallei, de ruige granietbergen van de Peneda en Gêres, ongetwijfeld de mooiste wandelgebieden van het land, en naar de historische steden Braga en Guimarães.
Fly & drives in Portugal van SNP
Noord Portugal
Maatreis mogelijk!
Wandelreis Portugal met huurauto

9-daagse Wandelrondreis Van Zuid naar Noord

Aldeias de Serra - Crato - Covilha - Mesão Frio of Pinhão

Tijdens deze wandelrondreis met (huur)auto van Zuid naar Noord door Portugal overnacht u in karakteristieke pousada's en hotel. Het is vooral de ligging die een verblijf in een pousada zo bijzonder maakt. U reist, langs een aantal historische steden, van de kurkeiken van de Alentejo en het granietmassief van de Serra da Estrela naar de wijnhellingen van de Douro.
Fly & drives in Portugal van SNP
Alentejo
Midden Portugal
Centraal Portugal
Noord Portugal
Maatreis mogelijk!
social media
 
footer portugal